Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aangifte tegen kliniek wegens verminking

Een vrouw heeft woensdag aangifte gedaan van verminking door cosmetische kliniek de Hooghe Birck in Doetinchem. De vrouw, die anoniem wil blijven, heeft in de kliniek een chirurgische ingreep ondergaan en zegt daarbij blijvende verminkingen te hebben opgelopen.

Ze vertelde gisteravond in een uitzending van actualiteitenrubriek Netwerk witte strepen in haar gezicht te hebben opgelopen. Ze was naar de kliniek gegaan om rimpeltjes boven haar mond te laten weghalen. Die rimpeltjes zitten er, volgens haar, nog steeds. De vrouw was anoniem en onherkenbaar in beeld.

Nieuw onderzoek

De politie treedt naar aanleiding van de aangifte in overleg met het Openbaar Ministerie, dat daarna eventueel kan besluiten tot vervolging, liet een politiewoordvoerder weten. Tegen de kliniek, die inmiddels is gesloten, werd de afgelopen jaren al twee keer eerder aangifte gedaan wegens verminking. “Die zaken zijn geseponeerd, omdat er onvoldoende bewijs was dat er strafbare feiten waren gepleegd. De nieuwe aangifte is aanleiding om ook de twee eerdere zaken nog eens tegen het licht te houden”, zei de woordvoerder. De vrouw zegt niet uit te zijn op een schadevergoeding. Ze wil alleen voorkomen dat de betrokken arts nog meer slachtoffers maakt. (ANP)

Lees ook:

Aangifte tegen ’s Heeren Loo

OM onderzoekt privékliniek na dood patiënte

‘Inspectie moet ooglaserklinieken aanpakken’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.