Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aangifte tegen ’s Heeren Loo

De ouders van de 19-jarige Stefanie Baas, die in mei door een medebewoner van zorginstelling ’s Heeren Loo in Ermelo in elkaar werd geslagen, gaan aangifte doen tegen de inrichting.

’s Heeren Loo is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Volgens onderzoek was het op de afdeling van Stefanie en haar belager een chaos. Het toezicht was onvoldoende geregeld.

Verantwoordelijke directie

De ouders vinden de dader, een 17-jarige autist, tegen wie justitie tbs met dwangverpleging heeft geëist, ook slachtoffer. Zij leggen de verantwoordelijkheid bij de directie en bij de deskundigen die hem op de verkeerde afdeling plaatsten.

Dupe van fouten

Vader Henk Baas: “Die jongen is de dupe van fouten. Hij moest geplaatst worden in een omgeving met weinig prikkels, stond in zijn zorgplan.” Volgens Baas zette ’s Heeren Loo de groepen voor licht verstandelijk gehandicapten te snel op om geld te verdienen. (de Volkskrant)

Links:

Onderzoek naar mishandeling bij ’s Heeren Loo

OM eist tbs in zaak ’s Heeren Loo

Oudervereniging betreurt eis tbs

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.