Aanraken doen we de hele dag door’

‘Met Gentle Teaching ben je heel bewust aanwezig. Hoe sta je, hoe kijk je iemand aan, hoe gebruik je je stem, het heeft allemaal invloed op de cliënt’, vertelt Floris van de Kamer. Hij is mentor Gentle Teaching bij Prinsenstichting in Purmerend, die de methodiek in alle lagen van haar organisatie doorvoert.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gentle Teaching
Foto: Diederik van der Laan/Dutch Photo Agency

Op de ouderenlocatie van Prinsenstichting, in een zonnige huiskamer zitten tien cliënten – mensen met een matige of ernstige verstandelijke beperking – aan tafel te lunchen. De meeste bewoners zijn dementerend. Aan de muur hangen foto’s en de vensterbanken staan vol met spullen wat op de dagbesteding is gemaakt..

Iemand leren kennen

Hun levensverhaal is leidend voor de zorg en aandacht die ze krijgen. ‘Dat is meestal zo in de gehandicaptenzorg’, zegt teamcoördinator en persoonlijk begeleider Astrid Vorgers, ‘maar met Gentle Teaching investeren we extra energie in het leren kennen van iemand. We willen weten welke wensen en behoeften er

0
251

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.