Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal abortussen in Nederland weer omlaag

In Nederland werden in 2011 in totaal ruim 31.000 abortussen gedaan en dat is minder dan in voorgaande jaren. Sinds 2002 daalt het aantal abortussen bij tieners en die trend houdt aan, blijkt donderdag uit cijfers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)
Aantal abortussen in Nederland weer omlaag
Foto: ANP Lex van Lieshout

Ook bij vrouwen die in Nederland wonen én bij vrouwen die voor een abortus naar ons land kwamen, lag het aantal abortussen lager dan eerdere jaren. In 2010 werden ruim 32.000 abortussen verricht.

Zwangerschap
De helft van de ingrepen in 2011 werd gedaan in de eerste 7 weken van de zwangerschap. In bijna 20 procent van de gevallen ging het om een abortus bij zwangerschap langer dan 12 weken. Bijna alle abortussen werden gedaan in één van de 16 abortusklinieken in ons land.

Overtijdbehandeling
De IGZ rapporteert op grond van de Wet Afbreking Zwangerschap jaarlijks de gegevens over alle abortussen, inclusief de zogeheten overtijdbehandelingen, van het afgelopen jaar. Nederland behoort wereldwijd al jaren tot de landen met de laagste abortuscijfers: in de leeftijdsgroep tussen 15 en 44 jaar worden per duizend zwangere vrouwen 8,7 abortussen uitgevoerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.