Aantal gehandicapten in Wlz neemt toe

Het aantal cliënten in de gehandicaptenzorg stijgt. Per saldo is het aantal mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz) vrijwel gelijk gebleven, omdat er in de verpleging en verzorging en in de ggz sprake is van een daling. Dat staat in de Voortgangsrapportage Wlz.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verstandelijke_handicap_Fotolia_450.jpg
Gemeenten sturen verstandelijke gehandicapten door naar CIZ. - Foto: Fotolia

Het aantal cliënten in de gehandicaptenzorg is met 5,3 procent gestegen. Waren er op 1 januari 2015 nog 110.700 cliënten, op 1 april 2016 waren dat er 116.600. De stijging is vooral toe te schrijven aan de toename van het aantal mensen met een verstandelijke beperking en veel minder door cliënten met een lichamelijke of zintuiglijke beperking, aldus de Voortgangsrapportage Wlz, die staatssecretaris Martin van Rijn onlangs naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In het rapport ontbreekt een verklaring: ‘Het is nog te vroeg om dergelijke ontwikkelingen te duiden.’ Ook de Vereniging Gehandicaptenzorg weet nog niet wat de oorzaak

0
335

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.