Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Aantal zzp’ers in zorg stijgt harder dan ooit

Het aantal zzp’ers in de zorgsector is het afgelopen jaar sneller dan ooit toegenomen. Eind vorig jaar waren 168.500 zorgmedewerkers zelfstandigen. Dat is 11 procent meer dan het jaar ervoor.
Foto: Fotolia

Dat blijkt uit cijfers van de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Herkenbaar. Ik zie regelmatig de vraag van vpk die bijna klaar zijn wat ze moeten doen om ZZPér te worden. Standaard is mijn antwoord ga eerst in dienst en ervaring op doen. Daarbij willen de meeste via een bureau werken. Die bureaus maken de kosten voor de zorg nog hoger. en het is nou niet zo dat de kwaliteit gegarandeerd is. Dit gaat echt niet goed zo.

  2. Lees alle reacties
  3. Voor veel organisaties is dit een drama verhaal, vooral omdat je moet voldoen aan minimaal 75% vaste medewerkers en dat is niet haalbaar. Maar ik merk ook een stijging omdat de zzp denkt hier rijk van te worden, helaas maak ik dagelijks mee dat dit toch de overhand heeft. Op een groep hele goede zzp na merk ik dat de kwaliteit toch wel slecht is, men houdt geen rekening met de organisatie eisen, maakt hun eigen routes en bepalen zelf welke clienten ze willen verzorgen. Daarnaast hoor ik ook klachten van lange nagels, sieraden, brutaal en vooral veel te laat komen en niet naar de clienten bellen dat ze later komen. Of ze geven aan te willen uitslapen en pas om 9 uur te willen starten. Dit maakt het bijna onmogelijk een goede bedrijfsvoering te voeren. Nogmaals ik heb pareltjes lopen als zzp die al langer bij mij werken. Maar van mij mag de overheid ingrijpen, het zzp gebeuren in de zorg had nooit van de grond mogen komen, ik vind het een schrikbarend tendens wat er nu gebeurt

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.