Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Aanvullende verzekering drukt inkomsten Achmea

Verzekeraar Achmea heeft bewust de zorgpremie niet verhoogd, ondanks dalende inkomsten uit premies en stijgende zorgkosten. Niettemin heeft het concern afgelopen half jaar 123 miljoen winst gemaakt. In november moeten de contracten met ziekenhuizen rond zijn ‘om de klant maximaal inzicht te geven,’ zegt bestuursvoorzitter Willem van Duin van Achmea bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Aanvullende verzekering drukt inkomsten Achmea

‘De consument kiest bewust voor een hoger eigen risico en een minder uitgebreid pakket voor aanvullende verzekering,’ zo verklaart Achmea bestuursvoorzitter Willem van Duin de lagere inkomsten uit zorgpremies voor het concern Achmea. ‘De zorguitkeringen zijn niet gedaald, waardoor de schaderatio hoger is geworden.’ De zorggroep van het concern presteert niettemin ‘stabiel’, aldus Van Duin.

Halfjaarcijfers

Verzekeringsconcern Achmea presenteerde dinsdagochtend de halfjaarcijfers over 2013. De winst van het concern – naast zorgverzekering ook schadeverzekeringen en inkomensverzekeringen- is gedaald met 41 procent naar 123 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat van de zorgtak is fiks lager

3
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Heerlijk , een ”marktconforme ”winstdaling dus . De verzekeraarsgieren zijn net zo ”transparant’ als de eerste de beste autohandelaar die beweert dat zijn auto ”eerlijk op zijn bandjes ‘ staat. Dat is zeker ‘transparant’ zichtbaar en duidelijk…,maarrrrrrrrr …. Je moet er alleen niet mee RIJDEN . Weet u nog de slogan van…………NN : ” Wat er ook gebeurt”. …. Wat ze niet vertelden : we vergoeden het niet of nauwelijks , tenzij na veel juridische moeite uwerzijds .

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.