Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Ab Klink naar adviesbureau Booz&Company

Voormalig minister van VWS, Ab Klink, zal per 1 juni in dienst treden bij het internationale strategische adviesbureau Booz&Company in Amsterdam. Hij zal zijn sectorkennis en -inzichten gaan inzetten voor de strategische advisering over urgente vraagstukken in de zorgsector.
Ab Klink naar adviesbureau Booz&Company

Klink zal zijn functie bij Booz&Company combineren met zijn aanstelling als hoogleraar Zorg, arbeidsmarkt en politieke sturing aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Klink: “Als bewindspersoon ben ik meer en meer onder de indruk geraakt van de deskundigheid en inzet van heel veel zorgaanbieders. Het meer centraal stellen van de patiënt en diens gezondheid bij de wijze van bekostigen en bij de organisatie van het zorgaanbod is van groot belang en sluit aan bij veel initiatieven in het veld. Bij VWS heb ik me ingezet voor gereguleerde marktwerking en transparante kwaliteit in de zorg. De komende jaren staat de gehele zorgsector voor de uitdaging om de volumegroei van de zorg te beheersen, en tegelijkertijd de kwaliteit verder te verhogen.”

Booz&Company

Peter Mensing, Senior Vice President en Managing Partner bij Booz&Company: “Wij zijn bijzonder verheugd over de komst van Ab Klink. Mede vanuit zijn ervaringen bij VWS heeft hij een duidelijke visie op de zorgsector vanuit een intrinsieke motivatie om het zorgstelsel in Nederland te verbeteren. Zijn diepe sectorkennis, inzichten in de grote uitdagingen waar zorgverzekeraars, ziekenhuizen en eerstelijns zorgaanbieders gezamenlijk voor staan, gecombineerd met zijn vermogen tot samenwerking, bieden een unieke kans om de noodzakelijke veranderingen en cultuuromslag te helpen realiseren.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ab Klink wordt hoogleraar Zorg, arbeid en politieke sturing

Klink kritisch over invoering DOT

Klink geeft instelling met meerbedskamers ‘voorwaardelijk’

Klink bezuinigt twee miljard euro op zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Weer z´n politieke minkukel die naast een hoogleraarschap uiteraard aan de VU daarnaast ook weer bij een adviesbureau terecht komt. Kan vervolgens voor vijfduizend euro per dag de overheid adviseren hoe de gezondheidszorg in Nederland er uit zou moeten zien. Het lijkt wel een schaduw kabinet bij al die adviesbureau´s, weliswaar met name van de linkse kerk.Weer dikke rapporten waar de zorg niets mee kan.

  3. Het is de gekte ten top: een politieke mislukkeling en een mislukte bestuurder want geen enkele minister heeft zulke tekorten op zijn begroting gehad als deze man: rond de 3 miljard als je de gevolgen voor min. Schippers meetelt.
    Mijn vader had voor dat soort typen een kenmerkende uitspraak: een broodetende profeet (iemand waar je niets aan hebt en die alleen geld kost). Eeen studeerkamergeleerde want in de praktijk brengt ie er niets van terecht. Alles weten van timmeren maar niets zelf in elkaar kunnen zetten.

  4. Kijk hier gaat het allemaal om. Wat kost nu een advies, wat kost dit per uur of per project! Hier ken iedereen elkaar en speelt men elkaar ook alles tegemoet. Hier gaat het geld naar toe, naar dit soort organisaties. En heel veel geld en wat is de gezondheidszorg op gebied van kwaliteit er mee opgeschoten! Wat is de winst voor de patiënt!Eigen belangen worden behartigd door dit soort advies organisaties die belangen van het systeem en de bestuurders regelen. Kwaliteit zorg is niet centraal. We zouden wel ons wel eens letterlijk kunnen doodschrikken hoeveel geld direct en indirect naar dit soort organisaties gaat.

  5. Het meest urgente is momenteel het stoppen van de afbraak van het Persoons Gebonden Budget. Volgens mioj past dit precies in het plaatje: Centraal stellen van de Patient en diens gezondheid; zelfbeschikkingsrecht van de patient en volumgroei beheersing.
    Ab zet hem op.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.