Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abortuskliniek MR70 sluit in maart definitief

Mark van Dorresteijn
De Amsterdamse abortuskliniek ACSG/Stichting MR70 sluit 1 maart definitief wegens financiële problemen. Alle 29 medewerkers worden ontslagen. De kliniek zou in eerste instantie open blijven tot de nieuwe kliniek in het Slotervaartziekenhuis zou starten. Dat meldt dagblad Het Parool.
Abortuskliniek MR70 sluit in maart definitief

Het personeel van ASCG/MR70 heeft geen hoop meer op een mogelijke doorstart, zegt verpleegkundige Mineke Heslinga namens het personeel in het dagblad. “We zijn buitengewoon kwaad. We hebben alles geprobeerd maar de deuren gaan gewoon dicht. Veertig jaar expertise gaat verloren.”

Samenwerking Slotervaart

Het bestuur van MR70 wilde samenwerken met het Slotervaartziekenhuis, maar het personeel zette daar kanttekeningen bij. De medewerkers wilden een plan waarin de onafhankelijkheid van de kliniek en de anonimiteit van de bezoekers zou worden gegarandeerd. Die garantie kregen ze niet bij het Slotervaartziekenhuis en het conflict laaide op. Het ziekenhuis ging vervolgens op eigen houtje verder met het opzetten van een kliniek, maar heeft nog geen vergunning bemachtigd.

Kliniek Slotervaart

“Op dit moment staat de vergunning in de wachtkamer”, meldt Hans Dorrestein, woordvoerder van het Slotervaartziekenhuis. “Alle procedures zijn in werking gesteld en meer dan dat kunnen we op dit moment niet zeggen.” De ontslagen personeelsleden van MR70 zijn volgens de woordvoerder welkom om te komen solliciteren in de nieuwe kliniek. “Het initiatief ligt bij het personeel, maar als zij hier komen werken dan is dat op onze voorwaarden.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Personeel abortuskliniek wil niet naar Slotervaart

Controles grieppoli Slotervaart niet gedekt

‘Slotervaart mag verder met alternatieve methoden’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.