Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Abvakabo FNV heeft ‘verziekte sfeer’ in eigen huis

De kritiek groeit op de activistische koers van de Abvakabo FNV. Medewerkers en kaderleden voelen zich onveilig, zo blijkt uit een onderzoek dat in bezit is van de Volkskrant. Abvakabo-leden hebben donderdag en vrijdag opnieuw het werk neergelegd in het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam.
Abvakabo FNV heeft ‘verziekte sfeer’ in eigen huis
Foto: Evert Elzinga

Volgens twee recente interne onderzoeken onder de 450 medewerkers van vakbond Abvakabo FNV is er sprake van ‘een verziekte sfeer’ doordat een ‘intern debat onmogelijk’ is. Dat meldt de Volkskrant vandaag. Er woedt een richtingenstrijd tussen gematigde Abvakabo-leden die bereid zijn te overleggen en de radicaleren die voor actie kiezen.

Organising

In 2007 begon Abvakabo FNV een experiment met ‘organising’: actievoerende schoonmakers van het UMC Utrecht. Daarvoor werd Lilian Marijnissen ingezet, zij is hoofd van de organisers bij de Abvakabo. Het doel is, zo zegt Abvakabo-penningmeester Meindert van den Berg, ‘Weer een sterke, democratische vakbond zijn, waar leden de

1
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.