Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Abvakabo FNV heeft ‘verziekte sfeer’ in eigen huis

De kritiek groeit op de activistische koers van de Abvakabo FNV. Medewerkers en kaderleden voelen zich onveilig, zo blijkt uit een onderzoek dat in bezit is van de Volkskrant. Abvakabo-leden hebben donderdag en vrijdag opnieuw het werk neergelegd in het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Abvakabo FNV heeft ‘verziekte sfeer’ in eigen huis
Foto: Evert Elzinga

Volgens twee recente interne onderzoeken onder de 450 medewerkers van vakbond Abvakabo FNV is er sprake van ‘een verziekte sfeer’ doordat een ‘intern debat onmogelijk’ is. Dat meldt de Volkskrant vandaag. Er woedt een richtingenstrijd tussen gematigde Abvakabo-leden die bereid zijn te overleggen en de radicaleren die voor actie kiezen.

Organising

In 2007 begon Abvakabo FNV een experiment met ‘organising’: actievoerende schoonmakers van het UMC Utrecht. Daarvoor werd Lilian Marijnissen ingezet, zij is hoofd van de organisers bij de Abvakabo. Het doel is, zo zegt Abvakabo-penningmeester Meindert van den Berg, ‘Weer een sterke, democratische vakbond zijn, waar leden de

1
52

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Vecht niet tegen elkaar maar met elkaar lieve mensen. Ooit was ik bereid om altijd maar weer aardig te zijn maar zachte heelmeesters maken helaas stinkende wonden. In plaats van de vakbond tot matigen te dwingen kunnen de meer vredelievende mensen beter naar de werkgevers gaan en daar snellere verandering en een snellere aangepaste beleidskoers bepleiten waarbij de werkvloer gehoord wordt/ dan polariseren conflikten wellicht wat minder snel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.