Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Abvakabo FNV vervolgt estafettestaking bij Faveo in Rotterdam

Na de staking gisteren bij zorgorganisatie Osira Amstelring organiseert vakbond Abvakbo FNV vandaag een staking bij thuiszorgorganisatie Faveo in Rotterdam. Abvakabo beschuldigt Faveo ervan dat personeel een derde van het salaris moet inleveren onder dreiging met ontslag.
Abvakabo FNV vervolgt estafettestaking bij Faveo in Rotterdam

Ook deze actie hoort in de campagne van de vakbond tegen de nieuwe cao voor de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Abvakabo loopt te hoop tegen de cao omdat deze onderbezetting en flexibilisering van de arbeidsmarkt te weinig zou tegen gaan. De bond hoopt met de stakingen op lokaal niveau betere afspraken te maken met zorginstellingen dan volgens hen op basis van de cao mogelijk is.

Marijnissen

Abvakabo-bestuurder Lilian Marijnissen zegt vandaag in regionaal dagblad BN De Stem : ‘Omdat de werkgevers het op een akkoordje hebben weten te gooien met de kleine bonden zitten we nu met een cao die geen soelaas biedt voor de hoge werkdruk en matige beloning van veel personeelsleden. Hierdoor staat de kwaliteit van de zorg onder grote druk. In een referendum onder 20.000 leden van de Abvakabo stemde 96 procent tegen de nieuwe cao.’

Collectief ontslag

Faveo trok in juli nog het eerder bij UWV Werkbedrijf gemelde collectief ontslag voor driehonderd mensen in. Volgens Abvakabo FNV is daarmee niet gezegd dat de zorginstelling in het najaar niet alsnog ontslagrondes zal doorvoeren omdat gemeente Rotterdam bezuinig op huishoudelijke verzorging.

Osira

Gisteren staakte circa 21 medewerkers van de afdeling huishoudelijke dienst op Osira-locatie Sint Jacob. De afdeling bestaat uit 31 medewerkers en ongeveer tweederde is lid van de Abvakabo.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Staking bij Osira Amstelring

Kamp beraadt zich op motie cao-VVT

Abvakabo FNV schopt stennis

1 REACTIE

  1. Jarenlang wilde Abva het op akkoordjes gooien met werkgevers. Dat lukte vaak, tot ieders genoegen. Nu zij hun zin niet krijgen plegen ze obstructie als een slecht verliezer. Daarbij komt dat Abva de zorgmedewerkers inzet voor zijn eigen interne politiek binnen FNV. de profileringsdoelstelling van Abva en Bondgenoten leiden helaas tot dit soort schadelijke praktijken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.