Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Acht gemeenten niet in zee met Buurtzorg

In Noord Veluwe gaan zeven gemeenten niet in op het aanbod van Buurtzorg Nederland om de activiteiten van TSN Thuiszorg over te nemen. Ook de gemeente Groningen geeft aan voorlopig niets met het aanbod te doen.
buurtzorg.jpeg

Op de website van gemeente Harderwijk laten de zeven gemeenten weten geen hoger thuiszorgtarief te willen betalen voor Buurtzorg. De gemeente Harderwijk betaalt circa 20,50 per uur aan thuiszorg en stelt dat dit tarief gebaseerd is op de middelste loonschaal in de cao VVT, waarbij voor overheadkosten 25 procent is aangehouden. ‘Buurtzorg vindt het tarief dat Harderwijk, Zeewolde en vijf andere gemeenten op de Noord Veluwe betalen te laag. (…) De gemeente Harderwijk herkent zich niet hierin.’

Groningen
Wethouder Ton Schroor van Groningen zegt op RTV Noord dat zijn gemeente niet op het aanbod van Buurtzorg Nederland ingaat omdat Groningen aan het lopende contract met TSN is gehouden zolang de wankelende thuiszorgaanbieder zijn verplichtingen nakomt. Ook wijst de wethouder er op dat  Groningen nog een contract heeft met bijna dertig andere aanbieders van huishoudelijke hulp in Groningen. Als TSN niet langer kan leveren, krijgen zij voorrang, zo is in de aanbesteding vastgelegd.  

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.