Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Achterban CNV en NU’91 akkoord met Cao VVT

Mark van Dorresteijn
De achterbannen van CNV Publieke Zaak en NU’91 zijn akkoord met de Cao VVT. Dat melden de vakbonden deze week. Onder de Cao VVT vallen 450.000 werknemers. Rond de 10 procent hiervan is georganiseerd en lid van een vakbond.
Achterban CNV en NU’91 akkoord met Cao VVT

NU’91 kwam vandaag met de balans van de ledenraadpleging, 77 procent gaat akkoord. Naast de individuele leden, hadden ook de aangesloten beroepsverenigingen een stem waar het ging om het voorliggende akkoord. Verder is NU’91 de afgelopen weken het land ingetrokken om het voorliggende akkoord op de werkvloer te bespreken. Ook daar kwam het beeld naar voren dat medewerkers in de VVT sector tevreden zijn over het bereikte akkoord.

CNV Publieke Zaak

Eerder deze week kwam de uitslag van CNV Publieke Zaak binnen. 91 procent van de leden van deze vakbond die werken in de VVT heeft ingestemd met het akkoord. De vakbond liet een onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Daaruit blijkt dat 58 procent van de ondervraagden positief is over het akkoord. Een groot deel van de ondervraagden die de inhoud van het akkoord niet kennen, geeft aan er wel positief over te zijn. ‘Ik ben al lang blij dat er, gezien het economische klimaat, iets gebeurt’.

Akkoord Cao VVT

Het akkoord in de VVT is afgesloten door de bonden CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ.

Abvakabo FNV heeft zich niet bij het akkoord aangesloten. Kritiek op de drie bonden dat het akkoord niet wordt gedragen door de zorgmedewerkers en niet representatief is, wordt door het onderzoek weerlegd. 9 op de 10 werknemers vindt de afgesproken loonsverhoging (2,2 procent) acceptabel, zo blijkt uit onderzoek van CNV. De inhoudelijke afspraken worden ook positief ontvangen. Slechts 12 procent van de ondervraagden zegt tegen het akkoord te zijn.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter )

6 REACTIES

  1. De Nederlandse Beroepsverenging voor Kraamzorg, met ruim 2500 leden aangsloten bij NU91, betreurt dat de onderhandelaars aan de cao tafel het niet gelukt is de rechtvaardige eisen en wensen van de leden van de NBvK te vertalen naar het overleg.
    De NBvK heeft daarom tegen het akkoord gestemd.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.