Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Actie bij Tamarinde voor cao VVT geslaagd’

Mark van Dorresteijn
Werknemers van verpleeghuis Tamarinde in Utrecht, onderdeel van Aveant, voerden vandaag voor het eerst actie voor een nieuwe cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT).
‘Actie bij Tamarinde voor cao VVT geslaagd’

“De eerste actie is wat ons betreft een succes”, stelt Said Moridi, woordvoerder Abvakabo FNV. “We hebben Evert Mulder, bestuursvoorzitter van Aveant, een ultimatum aangeboden. Daarin maken we nogmaals onze eisen kenbaar, bijvoorbeeld het behoud van leeftijdsuren, de vrijstelling van diensten voor medewerkers van 55 jaar of ouder en de toeslag voor onregelmatig werk en inconveniënte uren.”

‘Eistaart’ en spandoek

Daarnaast werden enkele ludieke acties uitgevoerd. Zo kreeg Mulder ook nog een ‘eistaart’ aangeboden en hingen de medewerkers een groot spandoek op met de opdruk: ‘400.000 medewerkers in de zorg laten vallen?’.

Nieuwe acties

“Over tien dagen verloopt het ultimatum”, zegt Moridi. “Daarna volgen nieuwe acties. Dat kunnen ludieke acties zijn, maar ook hardere acties als administratieve obstructie. Uitgangspunt is hierbij dat cliënten geen hinder ondervinden van de acties.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Nieuw overleg cao VVT aan zijden draadje

Werkgevers willen totaalonderhandeling cao VVT

Overleg cao VVT opnieuw vastgelopen

Vakbonden verdeeld over nieuwe CAO VVT

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.