Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Activiteitenmonitor GGD en Philips maken krachtwijken gezonder

Annelies Vermeulen
Het nieuwe bewegingsprogramma DirectLife van Philips is een effectief hulpmiddel om bewoners van krachtwijken tot een actievere, gezondere levensstijl aan te sporen. 95 procent van de deelnemers maakte het 12-wekenplan af; 85 procent ging meer bewegen.
Activiteitenmonitor GGD en Philips maken krachtwijken gezonder

Het programma bevat twee pijlers: een diëtiste geeft regelmatig voedingsadviezen en een nieuw soort activiteitenmonitor van Philips koppelt inzicht in het eigen bewegingspatroon aan ‘haalbare’ streefdoelen en bewegingsadviezen van een persoonlijke coach.

Per buurt deden gemiddeld vijf bewoners (in totaal veertig personen) mee aan de beweegcompetitie. Twaalf weken lang maakten zij overdag gebruik van Philips DirectLife, de draagbare activiteitenmonitor die alle bewegingen registreert en waaraan ook een persoonlijke coach is verbonden. Wordt het apparaatje op een pc aangesloten, dan worden de meetgegevens automatisch verwerkt op een persoonlijke webpagina. Zo kunnen deelnemers op elk gewenst moment zien hoe actief zij zijn geweest. De persoonlijke coach houdt via e-mail contact met de deelnemers, stimuleert hen, geeft adviezen en stelt in overleg met de gebruiker verbeterdoelen vast. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Redjezelf.nu wil mening chronisch zieken over gezondheid 2.0

St Radboud onderzoekt Gezondheid 2.0

Philips introduceert interactief beweegprogramma

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.