Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ leidt werklozen op voor baan in zorg

Brancheorganisatie ActiZ gaat de komende twee jaar vijfduizend jonge werklozen opleiden voor een baan in de zorg. De organisatie wil samen met vakorganisatie ABVAKABO FNV bereiken dat de jongeren een baan krijgen bij een verpleeg- of verzorgingshuis, of in de thuis- en kraamzorg.

Nog eens duizend jongeren van wie de baan op de tocht staat zullen begeleid worden naar een baan in de zorg. Behalve (om)scholing hecht ActiZ veel belang aan begeleiding om uitval te voorkomen. De plannen worden regionaal uitgevoerd. Daarvoor richten ActiZ en ABVAKABO FNV verspreid door het land ‘brancheservicepunten’ op waarin werkgevers, gemeenten en UWV samenwerken.

Goed voor de zorg

Het plan sluit aan bij het programma van sociale innovatie waarmee ActiZ de aantrekkingskracht van haar leden op de arbeidsmarkt wil versterken om het personeelstekort nu en in de toekomst te bestrijden. Maar het is ook ingegeven door de stijgende jeugdwerkloosheid. “Als maatschappelijke sector blijf je dan niet stilzitten”, aldus directeur Aad Koster. Hij verwacht dan ook steun van het kabinet. “Met werk voor zesduizend mensen leveren we een wezenlijke bijdrage aan het plan om 25.000 jongeren te behoeden voor werkloosheid.” (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

Volgende week in de Zorgvisie financiënspecial: Geld voor het oprapen over subsidiemogelijkheden bij sociale innovatie

Ziekenhuisgroep gaat personeelstekort te lijf

Slechte zorg verpleeghuizen door personeelstekort

Personeelstekort voor gehandicaptenbranche

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.