Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ vindt ‘beschuldiging’ NMa voorbarig

Werkgeverskoepel ActiZ noemt de uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dat er aanwijzingen zijn voor ongeoorloofde afspraken in de thuiszorg voorbarig. "In een nieuwjaarstoespraak op voorhand een beschuldigende vinger wijzen naar de branche voordat harde bewijzen zijn gepresenteerd, vindt ActiZ zeer ongepast'', aldus de organisatie in een reactie.

Pieter Kalbfleisch, voorzitter van de raad van bestuur van de NMa, zei tijdens de presentatie van de NMa-Agenda 2008 dat de NMa aanwijzingen heeft dat binnen de thuiszorg kartelafspraken worden gemaakt. De NMa onderzoekt twee regio’s in Nederland waar aanbieders van thuiszorg zich mogelijk schuldig maken aan praktijken van marktverdeling. De toezichthouder vermoedt dat er meer dan twee aanbieders betrokken zijn, al wil ze niet zeggen wie de verdachten zijn en om welke regio’s het gaat.

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid wacht het onderzoek van de NMa af. Ze is blij dat de toezichthouder in actie komt omdat afspraken tussen zorgaanbieders die een hogere prijs tot gevolg hebben, niet goed zijn voor de zorg. (ANP)

Lees meer:

NMa: ‘kartelafspraken binnen de thuiszorg’

NMa houdt zorgsector in de gaten

NMa valt binnen bij thuiszorginstellingen

Links:

Persbericht NMa

Persbericht Actiz

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.