Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘ADRZ en ZorgSaam werken nog steeds slecht samen’

Mark van Dorresteijn
De cliëntenraden van het Admiraal de Ruyter en ZorgSaam zien al twee jaar geen verbetering in de samenwerking tussen de ziekenhuizen. Dat laten zij weten in een brief aan hun raden van bestuur, meldt Omroep Zeeland.
‘ADRZ en ZorgSaam werken nog steeds slecht samen’
Foto: stockxchng

Het ADRZ en ZorgSaam hebben volgens de cliëntenraden ruim twee jaar geleden beloofd de handen vaker in elkaar te slaan, maar zij merken daar weinig van. De cliëntenraden van de twee ziekenhuizen zeggen ‘door deze negatieve ontwikkelingen ontgoocheld te zijn’.  De cliëntenraden zeggen dat ze de in 2012 aangekondigde samenwerking destijds zeer hoopgevend hebben gevonden. ‘Nu constateren wij dat van de goede voornemens weinig is terechtgekomen en de tegenstellingen juist zijn vergroot.’

Computersysteem

Als voorbeeld om de samenwerking nieuw leven in te blazen, dringen de cliëntenraden aan op een gezamenlijk computersysteem. De raden roepen ADRZ en ZorgSaam op niet elk apart een ziekenhuisinformatiesysteem en elektronisch patiëntendossier in te voeren, maar te kiezen voor hetzelfde systeem. Hetzelfde geldt voor de opzet van het zorgportaal, de verbinding tussen huisarts en ziekenhuis. Het ADRZ is sinds april gestart met de implementatie van EPIC. ZorgSaam werkt nog met een verouderd epd. De raden hopen dat ook ZorgSaam kiest voor EPIC.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.