Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ADRZ heeft level 2 SEH

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De traumazorg van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes heeft voor de komende vijf jaar de level 2 status gekregen. De visitatiecommissie van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland heeft dat bekendgemaakt.
ADRZ heeft level 2 SEH
Foto: ADRZ

De level 2 status wordt toegekend op grond van strenge kwaliteitscriteria en aanwezige behandelmogelijkheden.

Zorg in Zeeland

Volgens het ziekenhuis is de level 2 status “geheel in lijn met de toekomstvisie die de commissie-Slenter voor Zeeland heeft ontwikkeld”. Deze stelt dat de complexe acute zorg in Zeeland moet worden geconcentreerd op één plaats. Daar komt bij dat ook de intensive Care van het ADRZ de status level 2 heeft. Er kunnen nu meer patiënten met complexe ongevalsletsels of ernstige ziekten goed worden behandeld en ze kunnen er langduriger verblijven.

SEH

Spoedeisende Hulp-afdelingen van ziekenhuizen zijn ingedeeld in drie categorieën: level 1, 2 en 3. Level 3 ziekenhuizen bieden algemene traumazorg aan patiënten met verwondingen die niet direct levensbedreigend zijn. In level 2 ziekenhuizen worden patiënten met zwaardere of complexe verwondingen behandeld. De zwaarst gewonde slachtoffers gaan naar een level 1 ziekenhuis.

Verlies

Financieel heeft het ziekenhuis het nog moeilijk. Over 2013 boekte het een verlies van 4,3 miljoen euro. Het jaarverslag over 2014 is nog niet gedeponeerd. Eind mei werd bestuursvoorzitter Huybert van Eck ontslagen “naar aanleiding van het zware financiële verlies over 2014”. Volgens het ziekenhuis ligt het verlies over vorig jaar tussen de acht en negen miljoen euro. Dit jaar zou het weer beter gaan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.