Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ADRZ nog steeds verlieslijdend

Het Zeeuwse Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) heeft over 2013 een verlies geboekt van 4,3 miljoen euro. Dat meldt RTL Z op basis van het recent gedeponeerde jaarverslag over 2013.
ADRZ nog steeds verlieslijdend

In februari vorig jaar zei interim-bestuurder Rinus van Riel tegen regiokrant PZC dat het ziekenhuis in 2013 een “bescheiden positief” resultaat zou boeken. ‘Het was guur, maar ook bij ons steken de krokussen inmiddels hun kopjes boven de grond.’Dat blijkt nu dus voorbarig te zijn geweest. In de jaarstukken die het ziekenhuis vrijdag met grote vertraging deponeerde, staat dat er sprake was van een verlies van 4,3 miljoen op een omzet van 172 miljoen euro.

Tegenvallers

Het ADRZ wijt het grote verlies aan twee tegenvallers. In de eerste plaats verleende het ziekenhuis voor een bedrag van 3,6 miljoen euro zorg, die niet door de zorgverzekeraars werd vergoed. In de tweede plaats moest de zorginstelling 1,4 miljoen betalen om disfunctionerende cardiologen af te kopen. In september 2013 moest financieel bestuurder Bert Vos per direct opstappen. Vos kreeg een ontslagvergoeding van 200.000 euro mee.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.