Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

ADRZ opent kliniek in Zierikzee

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) is van plan zijn locatie op Zierikzee uit te breiden met een kliniek. Deze Victoria Kliniek Zierikzee zal bestaande activiteiten van het ziekenhuis aanvullen. De kliniek komt tot stand in samenwerking met private investeerders en door verkoop van vastgoed.
ADRZ opent kliniek in Zierikzee

Het ziekenhuis van Zierikzee heeft verschillende poliklinieken, dagbehandelingen, een röntgenafdeling en een priklaboratorium. Met de komst van de Victoria Kliniek Zierikzee worden deze activiteiten aangevuld met kaakchirurgie, plastische chirurgie, de behandeling van spataderen, KNO en pijnbestrijding.

Zeeland Care BV

De nieuwe activiteiten worden ontwikkeld vanuit een zelfstandig behandelcentrum (zbc) dat de naam Victoria Kliniek Zierikzee krijgt. Dit zbc zal deel uitmaken van een nieuwe organisatie: Zeeland Care BV. Zeeland Care is een nieuwe organisatie die bestaat uit drie onderdelen. De dialyseactiviteiten van het ADRZ worden samen met vakantiedialyse De Banjaard verzelfstandigd en ondergebracht in Zeeland Care. Ook het Medisch Wellness Centrum Zeeland (MWCZ) wordt een onderdeel van Zeeland Care. Het derde onderdeel zijn de nieuwe activiteiten vanuit Victoria Kliniek Zierikzee.

Investeringsmaatschappij

Zorg Invest Zeeland en het ADRZ zijn beide aandeelhouder van Zeeland Care. Zorg Invest Zeeland is een particuliere investeringsmaatschappij, waarvan Henk van Koeveringe van Roompot Recreatie aandeelhouder is. De heren Batenburg en Versluijs vormen de directie van Zeeland Care.

Buurtzorg

Bij de plannen hoort ook dat de operatiekamers worden aangepakt en opnieuw in gebruik worden genomen. In samenwerking met Buurtzorg zal op de tweede etage een buurtpension worden gerealiseerd waar patiënten kortdurend kunnen worden opgenomen.

Verkoop gebouw

Volgens het ADRZ is er een partij die het gebouw wil kopen van ADRZ. Maar voor deze koop gesloten kan worden, is toestemming van het College Sanering Zorginstellingen nodig. Het ADRZ hoopt deze toestemming dit najaar te krijgen. Bij verkoop ontvangt het ADRZ het verkoopbedrag. ADRZ wordt vanaf dat moment één van de huurders. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

ADRZ bezuinigt vooral op personeelsbestand

Geen toestemming voor eigen dottercentrum ADRZ

ADRZ zet in op miljoenenbesparing

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. En dan straks het probleem dat er te weinig operaties worden uitgevoerd en CZ (is sterk vertegenwoordigd in Zeeland) of een andere verzekeraar wil niet (meer) vergoeden. Is er al een goed marktonderzoek of steekt er een adder onder het gras? Investeren is mooi maar eerst maar eens je gewone broek ophouden. Een private investeerder die er nu geld in steekt terwijl de zbc’s de omzet mogen houden aan die van enkele jaren geleden (voor Zierikzee dus 0 want de zbc bestond toen nog niet)….. wat is de truc????????

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.