Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Adviespunt voor disfunctionerende huisartsen

De huisartsenvereniging LHV heeft samen met artsenorganisatie KNMG vergevorderde plannen voor een advieslijn voor huisartsen. Het gaat om advies voor artsen die vermoeden dat collega’s bijvoorbeeld worstelen met een alcoholprobleem.
Adviespunt voor disfunctionerende huisartsen

Woordvoerder Fulco Seegers van de LHV noemt de berichtgeving van het Algemeen Dagblad over dit onderwerp een ‘broodje aap verhaal’. “Het gaat dus duidelijk niet om een kliklijn. Het woord kliklijn suggereert dat we sancties zouden opleggen aan artsen in de problemen. Dat is zeker niet het geval, dat laten we aan de inspectie over. Het moet echt een adviserend bureau worden.”

Misstanden

De aanleiding voor de advieslijn zouden onder meer recente misstanden bij een huisartsenpraktijk in Veghel zijn. Daar werd de praktijk gesloten door de inspectie wegens erbarmelijke hygiënische omstandigheden. Volgens een woordvoerder van artsenorganisatie KNMG liep het traject echter al eerder. “Wij hebben in 2005 al iets soortgelijks opgezet met de Orde van Medisch Specialisten. Maar huisartsen konden hier geen gebruik van maken omdat huisartsen toch een aparte groep zijn. Vandaar dat de LHV nu een balletje opgooit voor een specifieke advieslijn voor huisartsen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Veghelse huisarts wil praktijk weer openen

Steunbetuitgingen voor onhygiënische huisarts

Inspectie sluit onhygiënische huisartsenpraktijk

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. beter nog: een kliklijn voor disfunctionerende HAGRO’s: een groep huisartsen kan een collega, die zich aan de onderzijde of bovenzijde van de gausse curve bevindt heel gemakkelijk zwart maken bij preferente zorgverzekeraar en de regionale inspecteur van volksgezondheid. instanties hebben de neiging eerder naar een groep te luisteren dan naar een individu. Artsen leven nog steeds teveel in bolwerken: breek het open.
    Er staan individuele carrieres op t spel en menige huisarts valt uit door tegengestelde krachten binnen een HAGRO.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.