Afvalrace wijkverpleging Utrecht in volle gang

In Utrecht voltrekt zich een aardverschuiving in de wijkverpleging. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis houdt er een pilot met vier geselecteerde zorgaanbieders, de rest valt af.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Afvalrace wijkverpleging Utrecht in volle gang
Foto: iStock

Gevestigde namen vallen ver terug in marktaandeel, een nieuwe toetreder krijgt een contract en kleine spelers dreigen te worden weggevaagd. De stad is verdeeld in 18 ‘percelen’ en voor iedere perceel kiest de verzekeraar een voorkeursaanbieder. Vier zorgaanbieders zijn geselecteerd, terwijl zich een tiental zorgaanbieders had ingeschreven. Niet-gecontracteerde zorgaanbieders mogen straks voor 75 procent van het tarief aan de slag als onderaanbieder.

Zorgwacht

Zorgwacht, een kleine zorgaanbieder, valt buiten de boot. De zorgorganisatie werkt met een bijzonder concept: veertien werknemers zijn uit de bijstand gehaald en door Zorgwacht opgeleid tot Helpende zorg en welzijn mbo niveau 2. De opleiding

2
84

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat is het toch een mooi fenomeen, marktwerking in de zorg. Ik word er helemaal warm van. Laten we ervoor zorgen dat de machtsverhoudingen nog wat schever komen te liggen. Kleine organisaties eruit grote logge organisaties de teder laten winnen. Meer management, minder zorg!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.