Afvalrace wijkverpleging Utrecht in volle gang

In Utrecht voltrekt zich een aardverschuiving in de wijkverpleging. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis houdt er een pilot met vier geselecteerde zorgaanbieders, de rest valt af.
Afvalrace wijkverpleging Utrecht in volle gang
Foto: iStock

Gevestigde namen vallen ver terug in marktaandeel, een nieuwe toetreder krijgt een contract en kleine spelers dreigen te worden weggevaagd. De stad is verdeeld in 18 ‘percelen’ en voor iedere perceel kiest de verzekeraar een voorkeursaanbieder. Vier zorgaanbieders zijn geselecteerd, terwijl zich een tiental zorgaanbieders had ingeschreven. Niet-gecontracteerde zorgaanbieders mogen straks voor 75 procent van het tarief aan de slag als onderaanbieder.

Zorgwacht

Zorgwacht, een kleine zorgaanbieder, valt buiten de boot. De zorgorganisatie werkt met een bijzonder concept: veertien werknemers zijn uit de bijstand gehaald en door Zorgwacht opgeleid tot Helpende zorg en welzijn mbo niveau 2. De opleiding

2
66

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.