Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Agis selecteert voorkeursziekenhuizen

Redactie Zorgvisie
Zorgverzekeraar Agis heeft voor drie behandelingen vijf voorkeursziekenhuizen geselecteerd. Patiënten die bij deze ziekenhuizen een heup-, knie-, of niersteenbehandelingen laten doen, krijgen de 155 euro eigen risico terug.

De geselecteerde ziekenhuizen zijn Meander Medisch Centrum, het Sint Antonius Ziekenhuis, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, het BovenIJ Ziekenhuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. De ziekenhuizen zijn geselecteerd op basis van eigen onderzoek van Agis naar de beste resultaten op de vergruizing van nierstenen en vervangingen van knieën en heupen. Er is gekeken naar het aantal complicaties en naar de aanwezige ervaring met de behandelingen. Daarnaast is de selectie bepaald door de wijze waarop patiënten worden geïnformeerd.

Voorkeur

Het Meander Medisch Centrum is mede geselecteerd omdat het ziekenhuis onlang geïnvesteerd heeft in een nieuw apparaat voor niersteenvergruizing. “Voorheen konden mensen met nierstenen eens in de twee weken bij ons terecht”, zegt woordvoerder Rob van Kouwen van het Meander Medisch Centrum. “Nu hebben we nieuwe technologie aangeschaft waarmee we elke dag veel meer mensen kunnen helpen.” Het Meander Medisch Centrum denkt de forse investering binnen tien jaar terug te verdienen. Van Kouwen verwacht een toestroom van patiënten en meer behandelingen naar aanleiding van de regeling met Agis. “We hebben onze capaciteit goed ingepland en zijn er klaar voor.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Rechter beperkt preferentiebeleid verzekeraars

Zilveren Kruis geeft geld bij voorkeursbehandeling

Verzekeraars sturen met eigen risico

Sturen en verleiden

2 REACTIES

  1. quote.. “De ziekenhuizen zijn geselecteerd op basis van eigen onderzoek van Agis naar de beste resultaten” ..
    Als ik “eigen onderzoek” lees dan zet ik meteen al veel vraagtekens.. Zulke onderzoeken worden nooit openbaar gemaakt. Als consument weten wij dan niet in hoeverre dit onderzoek onafhankelijk is. Dus weten wij ook niet of er andere belangen ( financieel) een rol hebben gespeeld.

  2. Lees alle reacties
  3. Een goed initiatief van de Zorgverzekeraar. Andere Zorgverzekeraars zijn er ook mee bezig. Je moet je ook als Ziekenhuis doen waar je goed in bent. Richten op je kerntaak(taken). De Markt eist dat steeds meer.De Politiek heeft gekozen voor de Marktwerking, dus Zorgverzekeraars denk creatief en ga er mee aan de slag.Anderen ( het Buitenland )staat klaar om het over te nemen.