Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Agis-topvrouw wordt directeur zorginkoop Achmea

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Marjolein Verstappen, oud-Agis-topvrouw, is benoemd tot directeur zorginkoop van Achmea. Tevens wordt ze vicevoorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid.
Agis-topvrouw wordt directeur zorginkoop Achmea

Deze divisie is gevormd na de fusie tussen Achmea en Agis. Roelof Konterman is door de raad van bestuur van Achmea benoemd tot voorzitter divisie Zorg & Gezondheid. Opdracht van de nieuwe divisie is het ‘samen met zorgverleners verder verbeteren van de kwaliteit van zorg en de zorg betaalbaar houden op de langere termijn’.

Samenvoegen

Achmea is met 4,8 miljoen verzekerden marktleider in zorg. In de divisie Zorg & Gezondheid gaat 10 miljard om voor de zorginkoop. In de komende twee jaar zullen de verschillende afdelingen van de zorgverzekeraars van Achmea en Agis worden samengevoegd. Achmea sluit ontslagen daarbij niet uit, laat woordvoerder Christine Rompa weten. “Het is niet een direct doel om mensen te ontslaan. De komende twee jaar gaan afdelingen stap voor stap samen. Dan pas wordt duidelijk waar een overschot, maar ook waar mogelijk een tekort ontstaat.”

Goede voorbeelden

Voor zorgaanbieders verandert er in zoverre iets dat inkooponderhandelingen niet meer apart met Agis en Achmea hoeven te worden gevoerd. Op onderdelen kunnen zorgaanbieders met nieuw inkoopbeleid te maken krijgen. Rompa: “We proberen de goede voorbeelden van zowel Achmea als Agis te behouden.” Agis leeft voort als apart merk onder de paraplu van de divisie Zorg & Gezondheid. Andere merken zijn: Zilveren Kruis Achmea, FBTO, Interpolis, Avéro Achmea, Pro Life, DVZ Zorgverzekeringen, OZF en TakeCareNow!. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Agis verliest zelfstandigheid eerder dan verwacht

‘Agis kan Turkse zorg nooit controleren’

Oud Agisbestuurder Rob Adolfsen versterkt Passionned

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

 1. Marjolein: Gefeliciteerd!
  Hopenlijk wordt de Materiele Controle los van de inkoop gehouden naar voorbeeld van Agis, en niet verstrengeld qua belangen met de Zorginkoop.
  Verder hoop ik ook dat de kwaliteit van zorg ook eens aan de patiënten gevraagd zal gaan worden, (waar doen we het ook alweer voor???). En dan niet met een duur wetenschappelijk, maar traag en ingewikkeld CQI, maar met een paar eenvoudige vragen aan alle verzekerden als ze bij een zorgverlener zijn geweest.
  Laat de zorgverleners die goed scoren op vriendelijkheid, vakbekwaamheid en bereikbaarheid maar eens beloond worden inde zorginkoop!
  Succes team Roelof en Marjolein!

 2. Lees alle reacties
 3. Vanzelfsprekende keuze. Zij kan de kennis van Agis over de zorg(inkoop) meenemen naar Achmea waar deze kennis grotendeels ontbreekt. Helaas zal de houding van Achmea niet veranderen en zal de zorginkoop nooit voor vol worden aangezien, dus mevr. Verstappen zal het niet makkelijk krijgen. Wel zal haar komst de integratie van Agis en Achmea vergemakkelijken. Toch doet het pijn dat veel van de kennis en ervaring van Agis bij zorginkoop zal worden genegeerd. En dat zal mevr. Verstappen niet kunnen worden aangerekend.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.