Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agis ziet heil in ‘Wii-fitness’ voor ouderen en jongeren

Mario Gibbels
Vanaf vrijdag 16 oktober kunnen bewoners van Aveant zorgcentrum Tuindorp Oost gebruikmaken van de allernieuwste snufjes op het gebied van fitness. Bewegen en beweging is in het dagelijks leven niet meer weg te denken, ook niet voor bewoners van zorgcentra.

ICTzorg schreef eerder al over de genezende werking van Wii-spelletjes. Aveant en Agis Zorgverzekeringen vinden dat bewoners van zorgcentra aan activiteiten mee moeten kunnen doen die passen bij hun leeftijd en beleving. “Wie voldoende beweegt, blijft langer fit, heeft minder kans op chronische aandoeningen en blijft ook psychisch gezonder”, stelt Agis.

E-fit Scholencompetitie

16 oktober wordt ook het startsein gegeven voor de E-fit Scholencompetitie. Acht scholen uit Amsterdam-Noord strijden tegen elkaar in deze mede door Agis georganiseerde competitie met op het programma dansen op de dansmat, skiën op de Wii en fietsen op een virtueel fietsparcours. Dit sluit aan bij het programma Jump In van Amsterdam-Noord, dat gericht is op het terugdringen van overgewicht bij kinderen.

Onderzoek van TNO laat zien dat e-fitness kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar kan helpen om de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te halen. Het innovatieve bewegingsconcept is volgens Agis ook geschikt voor kinderen met sociaal motorische problematiek, voor revalidatie, maar ook voor mensen met fysieke beperkingen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.