Akkoord cao VVT zonder Abvakabo

Werkgeverskoepel ActiZ heeft woensdagavond laat alsnog een cao-akkoord kunnen sluiten met de vakbonden CNV Publieke zaak, NU’91 en FBZ. Dat gebeurde volgens werkgeversorganisatie ActiZ enkele uren nadat vakbond Abvakabo FNV uit de onderhandelingen was gestapt. Eerder had werkgeversorganisatie BTN de onderhandelingstafel al verlaten.
Akkoord cao VVT zonder Abvakabo

Volgens de werkgevers geldt de nieuwe cao voor ‘alle 450.000 medewerkers in de zorg’. Ook al werken Abvakabo en BTN aan een alternatieve cao. ‘Die cao zou slechts 3,5 procent van de werkgevers in de branche vertegenwoordigen’, zegt Aad Koster, directeur van ActiZ. ‘Ons werkgelegenheidsplan is ook voorgelegd aan Abvakabo FNV en BTN, ongeacht of zij wilden instemmen met de cao. Dit omdat ActiZ vindt dat de problemen met de werkgelegenheid in de huishoudelijke hulpverlening de inzet vraagt van alle betrokken partijen. Helaas heeft Abvakabo FNV dit voorstel nu afgewezen. Maar ons aanbod om samen te doen wat goed is

2
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.