Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Al eerder dodelijk incident in verpleeghuis Mariahoeve

Mark van Dorresteijn
De dood van een bewoonster van verpleeghuis Mariahoeve na het eten van een chloortablet is niet het enige incident bij de instelling de afgelopen jaren. Een andere bewoner is in 2007 overleden na het inslikken van een plastic handschoen.
Al eerder dodelijk incident in verpleeghuis Mariahoeve

Dat heeft zorgorganisatie Florence maandag bevestigd naar aanleiding van anonieme meldingen aan Omroep West.

Incidenten

Het incident met de handschoen is volgens Florence destijds gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Die doet momenteel onderzoek naar dat met de chloortablet. Ook heeft in 2011 een verzorgende twee nachten lang nagelaten een terminale patiënt verdovende medicatie te geven. Dat gebeurde zonder overleg met de arts. Het incident met het chloortablet dateert van maart dit jaar maar kwam pas vorige week naar buiten.

Reactie ANBO

Het is belangrijk dat er stevig onderzoek komt naar deze incidenten, vindt de ANBO, een belangenorganisatie voor senioren. ‘De vraag is of er iemand nalatig is geweest. Het gebeurt wel vaker dat er iets verkeerd gaat maar het is belangrijk dat de IGZ onderzoekt onder welke omstandigheden dat kon gebeuren en of het te voorkomen was’, aldus een ANBO-woordvoerder maandag. Volgens de woordvoerder zijn dit soort voorvallen geen uitzondering in de ouderenzorg. ‘Het is een dooddoener, maar het blijft mensenwerk. Je moet juist achterdochtig zijn als je uit een bepaalde instelling nooit wat hoort over ongelukjes.’ (ANP)

1 REACTIE

  1. Hebt u al gemerkt dat we IN DE ZORG geleidelijk van fraude, weerzinwekkende bonuscultuur, elkaar dure banen toespelen, mismanagement OVERSTAPPEN naar zodanige zorg dat het VEELVULDIG OVERLIJDEN TOT GEVOLG HEEFT. We zitten dit jaar al over de 40 en dat is nog maar het topje. Gewoon doorgaan mensen: 2 procent mag sneuvelen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.