Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Alkmaarse artsen keren zich tegen volwaardig Gemini Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Alkmaarse artsen van de MCA-Geminigroep weigeren het Gemini Ziekenhuis in Den Helder als volwaardig ziekenhuis in stand te houden. Dat blijkt uit een brief van zes specialismen aan de raad van bestuur, zo meldt het Noordhollands Dagblad.
Alkmaarse artsen keren zich tegen volwaardig Gemini Ziekenhuis

De artsen, naast die van gynaecologie ook anesthesiologie, heelkunde, intensive care geneeskunde, interne geneeskunde en kindergeneeskunde, zeggen niet mee te willen werken aan de instandhouding van twee volledig uitgeruste ziekenhuislocaties. Dat is volgens de specialisten veel te kostbaar, ondoelmatig en geeft patiënten schijnveiligheid. Zij willen onder meer de acute geboortezorg overhevelen naar het MC Alkmaar, staat in de brief.

Volwaardig ziekenhuis

De beschreven visie keert zich tegen de pogingen om in Den Helder een volwaardig ziekenhuis met 24-uurs spoedzorg overeind te houden. Actievoerders boden recent bijna 27.000 handtekeningen aan bij de Tweede Kamer. Ook de specialisten van het Gemini vroegen de raad van bestuur om de bestaande faciliteiten, inclusief geboortezorg en dagbehandeling, op hetzelfde niveau te houden.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Gemini)

Lees ook:

Specialisten Gemini willen 24-uurszorg in Den Helder

Gemini ziekenhuis: ‘Wij voldoen wel aan norm’

3 REACTIES

  1. Zijn de alkmaarse arten soms bang dat zij moeten inleveren en daarom argumenten aanrijken die helemaal niets te maken hebben met kwaliteit maar alleen inkomen. Oftewel een goed functionerend ziekenhuis dat cruciaal is voor de regio de nek willen omdraaien.

  2. Lees alle reacties
  3. Zijn de alkmaarse arten soms bang dat zij moeten inleveren en daarom argumenten aanrijken die helemaal niets te maken hebben met kwaliteit maar alleen inkomen. Oftewel een goed functionerend ziekenhuis dat cruciaal is voor de regio de nek willen omdraaien.

  4. die alkmaarse artsen zien de bui natuurlijk al hangen. wie naar het verzorgingsgebied (ruim gezegd: Noord-Holland boven het IJ) kijkt, ziet dat in het zuidelijke deel diverse ziekenhuizen hun zorg aanbieden. Boven Alkmaar echter is alleen het Gemini in de markt, hun zorgmarkt verschraalt aanzienlijk als afdelingen op Alkmaar worden teruggetrokken. Vanuit het belang van het zorgaanbod op Texel en in Noord0Holland Noord ligt concentratie van activiteiten in Den Helder dan ook meer voor de hand dan in Alkmaar. Maar welke zichzelf respecterende specialist wil naar Den Helder?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.