Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Alleen Buurtzorg geeft minder uit aan inhuur zzp’ers

Van alle acht zeer grote vvt-organisaties is Buurtzorg de enige die in 2021 minder geld heeft uitgegeven aan de inhuur van zzp’ers. De andere zeven hebben vorig jaar juist 24,5 procent (42,4 miljoen euro) meer uitgegeven aan personeel niet in loondienst dan in 2020. Jos de Blok van Buurtzorg: ‘De verhouding zzp’ers en personeel in vaste dienst moet worden: 0-100.’
Geld in de knip houden
Beeld: TAK/Getty Images/iStock
Premium

In Nederland zijn acht vvt-organisaties

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Dat Buurtzorg een succesformule hanteert is allang duidelijk. Dat zit hem in de ruimte en het vertrouwen dat hij aan zijn medewerkers geeft. Ik begrijp niet dat andere zorgorganisaties daar meer van leren. De toename van het aantal ZZP is een signaal dat zorgmedewerkers meer regie op hun werk en hun leven willen. De strategie van Buurtzorg om medewerkers meer te betalen is een slecht bestuurlijk signaal. In een periode van schaarste ‘jat’ je daarmee bij de buren. Je trekt medewerkers aan voor ‘het geld’. Dus niet klagen hr. Blok, dat soms ook Buurtzorg medewerkers het voor het geld doen. Je hebt dat zelf gewild. Andere organisaties kunnen op het beleid van Buurtzorg eigenlijk alleen maar reageren door ook meer te gaan betalen, waarmee we de zorg alleen maar duurder gaan maken. Effect uiteindelijk minder personeel.
   Peter Hop

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.