Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alliantie in pauzestand

Redactie Zorgvisie
UTRECHT - De alliantie tussen Diakonessenhuis in Utrecht en Volker Wessels is in de ‘pauzestand’ gezet. Aanleiding is de onduidelijkheid over de consequenties van wet- en regelgeving voor de voorgenomen samenwerking.

Het bouwbedrijf Volker Wessels en het Diakonessenhuis kondigden begin dit jaar aan dat ze een alliantie zouden gaan afsluiten. Doel van de alliantie is het herontwikkelen van de ziekenhuisgebouwen en het ziekenhuisterrein. De alliantiepartners zouden onder meer onderzoeken of een deel van het ziekenhuisterrein afgestoten kan worden. De financiële middelen die hiermee “vrijgespeeld” worden, zouden geïnvesteerd kunnen worden in nieuwbouw.

Ingewikkeld

Nu blijkt dit toch ingewikkelder dan beide partijen van tevoren hadden bedacht. Bestuursvoorzitter Roel Steenbergen vertelt dat het Diakonessenhuis overleg voert met College sanering zorginstellingen, het Bouwcollege en het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG). “We hopen er volgende maand uit te zijn. Dan zal besloten worden of de alliantie wordt voortgezet of definitief gestopt.” (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.