Als je ziek bent, moet je vervanging regelen’

Karin Kors is verzorgende IG (niveau 3) en verpleegkundige (niveau 4). De confrontatie met de dood tijdens de stage voor haar opleiding joeg haar als jong meisje meteen de zorg weer uit. Vele jaren later keert ze terug, als zzp’er.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zzp'er Karin Kors

‘Toen ik nog maar net als zzp’er actief was, stond ik op een psychogeriatrische afdeling. En terwijl ik daar bezig was werd ik door een van de bewoners keihard op m’n achterwerk geslagen. Ik stond alleen op die groep, kon niet overleggen en dat voelde helemaal niet prettig. Ook al omdat ik klein van stuk ben. Ik voelde me kwetsbaar, temeer omdat je mensen in die doelgroep niet zomaar kunt corrigeren. Ik heb toen besloten daar te stoppen. Dat kon ik doen als zzp’er. Als ik in loondienst was geweest, had dat niet zomaar gekund.’

Jarenlang aarzelen

Augustus 2018 was

0
522

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.