Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Als misbruik niet wordt opgepakt zijn de gevolgen groot voor slachtoffers’

Edith Tulp
“In de gehandicaptenzorg zijn er nauwelijks zorgbestuurders die zich expliciete doelen stellen om misbruik van cliënten te bestrijden en zich daaraan ook verbinden”, zegt klinisch psycholoog en orthopedagoog Aafke Scharloo. “Ze delegeren het thema doorgaans aan hun managers en inhoudelijk deskundigen. Dat is een gemiste kans.”
Op de foto een portret van de geïnterviewde Aafke Scharloo
Op de foto: Aafke Scharloo
Premium

Scharloo windt zich op. Ze

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. drs Aafke Scharloo wijst de gehele branche ( gehandicaptenzorg ) op een ( nog verder te onderzoeken ) beleidsonderwerp dat de persoonlijke veiligheid van de gehandicapte cliënten betreft. Zij wijst naar de bestuurders, maar het lijkt me vooral ook een aangelegenheid voor de vele erkende zorgprofessionals in die branche. Met name de BIG erkende beroepsbeoefenaren ( artsen, verpleegkundigen, GZ-psychologen, orthopedagogen-generalist, fysiotherapeuten e.a. ) kennen immers ook een persoonlijke beroeps- verantwoordelijkheid ( tuchtwet ) ! ( nb mevr. Scharloo is zeer bekend deskundige. Op LinkedIn is ze niet volledig en vermeldt alleen haar academische ondergrond als drs orthopedagogiek en een bekwaamheid in de gedragstherapie. Ze vertaalt dat aldaar in het Engels met Clinical Psychology. Dat laatste begrijp ik want de Pedagogiek is bij ons bekend, maar in de USA veel minder. Een klinisch Psycholoog in NL betreft een BIG specialisme van de gezondheidzorgpsychologie ( GZ-psycholoog ).

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.