Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alternatieve arts geschorst

Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Eindhoven heeft per direct een arts geschorst van het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena in Roosendaal voor alternatieve behandeling van (kanker)patiënten. Het tuchtcollege heeft dit besloten na een klacht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Het tuchtcollege oordeelt dat de arts niet heeft voldaan aan de geldende normen voor het uitoefenen van zijn beroep. Zo had hij zich bij het stellen van een diagnose niet in belangrijke mate mogen baseren op de Lecher antenne, een soort wichelroede. In het geval van één patiënt die stopte met haar chemokuur, wordt Van Eeghem verweten dat hij zich niet heeft ingespannen om die stap te voorkomen.

Onderzoek

De IGZ wilde de alternatieve behandelaar voor het tuchtcollege nadat zij onderzoek had gedaan naar het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena. Aanleiding daarvoor waren klachten van patiënten en getuigenissen van ex-medewerkers.

Voorlopige schorsing

De man werkte samen met een orthomoleculair therapeute een praktijk in Roosendaal. De therapeute is door haar eigen beroepsvereniging voorlopig geschorst. (ANP)

Lees ook:

IGZ wil alternatieve behandelaars voor tuchtcollege

Uitspraak van het tuchtcollege

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.