Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AMC de Meren en JellinekMentrum mogen fuseren

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft haar goedkeuring verleend aan de fusie tussen GGZ-instellingen Stichting AMC de Meren en Stichting JellinekMentrum. Volgens de NMa blijft er na een fusie voldoende concurrentie.

Wat betreft de niet-klinische GGZ, blijft er volgens de NMa in de regio Amsterdam en Diemen voldoende concurrentie over, zoals de Stichting Buitenamstel de Geestgronden (SBG). Ook kunnen zorgverzekeraars bij eventuele prijsverhoging of kwaliteitsverlaging van de fuserende organisaties, geestelijke gezondheidszorg bij concurrenten inkopen en zijn er geen belemmeringen voor patiënten om te kiezen voor een andere aanbieder van niet-klinische GGZ.

Concurrentiepositie

Op het gebied van de klinische GGZ blijkt dat de SBG over een sterke concurrentiepositie beschikt, omdat de instelling intern kan doorverwijzen en opnames kan doen op de nabijgelegen vestigingen buiten Amsterdam. Daarnaast blijft er met de PAAZ van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis nog een aanbieder in Amsterdam en Diemen actief. Uit het marktonderzoek zijn verder geen concrete aanwijzigingen gekomen dat de fusie negatieve gevolgen heeft voor de prijs en/of kwaliteit. (NMa)

Lees ook:

NMa publiceert nieuwe richtsnoer

Kamer wil zorgspecifieke fusietoets

Fusiegolf Twentse ggz- en zorgsector

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.