Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

AMC en VUmc zoeken samen zzp’ers

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Amsterdamse academische ziekenhuizen AMC en VUmc gaan samen op zoek naar tijdelijk personeel. Via een Europese aanbesteding kunnen zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) meedingen naar opdrachten.
AMC en VUmc zoeken samen zzp'ers

Op de website www.marktplaatsvoordezorg.nl bieden beide ziekenhuizen opdrachten aan voor de tijdelijke inhuur van personeel. De website richt zich op zelfstandige zonder personeel (zzp’ers). Het gaat om onder andere verpleegkundigen, staffunctionarissen, bouwkundige medewerkers en adviseurs.

Selectie zzp’ers

Zzp’ers kunnen bij de inschrijving op de website aangeven op welke vakgebieden ze interesse hebben. Als de ziekenhuizen een opdracht aanbieden, krijgen ze daar automatisch bericht van via de mail. De zzp’ers kunnen vervolgens inschrijven.

Europese aanbesteding

De selectie is een Europese aanbesteding. Het softwaresysteem genereert automatisch een top-5 van geschikte kandidaten. De selectiecriteria zijn prijs en kwaliteit. De ziekenhuizen geven van tevoren aan hoe zwaar de criteria mee wegen, zodat kandidaten daar rekening mee kunnen houden. De beste kandidaten worden uitgenodigd op gesprek. “Op deze manier willen we de beste mensen voor de beste prijs vinden”, verklaart Jolanda van den Berg, woordvoerder VUmc. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

VUmc en AMC vormen Academische Alliantie

VUmc en AMC verdelen hun operaties

Zzp’ers genegeerd door zorgkantoren

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @dorien De enige manier van ‘binden en boeien’ (wat een woorden) is loslaten. Stel de talenten en ambities van professionals centraal en schakel ze in op projectbasis. Tools als marktplaatsen zoals hierboven beschreven hebben beperkte mogelijkheden. Het wordt pas echt interessant als je het vraag-aanbodproces omdraait en zelfstandige professional direct kunt vinden op hun professie en ervaring en eenvoudig kunt markeren als ‘favoriet’ in je flexschil.

  3. daar wordt de zorg niet goedkoper van hoewel het veel overhead en opleiding scheelt (moeten zij zelf betalen en bijhouden) Goed voor je personeel zijn, hen ontwikkelmogelijkheden geven en vooral ook regie in het eigen werk (uren). Binden en boeien en de werkgevers die dit niet doen gaan verliezen. Het ziekenhuis met een goede bezetting van goed opgeleid personeel heeft de toekomst.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.