Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AME Research: ‘Ict kan bijdrage leveren aan noodzakelijke bezuinigingen ziekenhuizen’

Mario Gibbels
De algemene ziekenhuizen moeten flink bezuinigen om het rendement en de winstgevendheid te verbeteren. Ict kan daarbij een belangrijke rol spelen. Dat stelt AME Research in zijn zojuist verschenen rapport over de financiële trends bij algemene ziekenhuizen in 2009.

AME Research heeft gekeken naar de financiële prestaties van 59 algemene ziekenhuizen. Al eerder verschenen er rapporten over de topklinische en academische ziekenhuizen.

Volgens het rapport staan de algemene ziekenhuizen wat betreft solvabiliteit en winstgevendheid er zwak voor. Ict kan volgens het onderzoeksinstituut een bijdrage leveren aan de noodzakelijke besparingen.

AME Research geeft daarvoor een aantal voorbeelden. Zo zouden volgens het onderzoeksinstituut ziekenhuizen moeten standaardiseren op één hardwareplatform, de afschrijvingen verlengd moeten worden van drie naar vijf jaar, het aantal sofwarepakketten zou met tweederde verminderd moeten worden en er zouden shared service centers ingericht moeten worden voor onder meer HRM en andere financiële processen. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.