Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Amphia registreert hygiëne met app

Mark van Dorresteijn
Het Amphia Ziekenhuis heeft een app in gebruik genomen voor registratie en rapportage van persoonlijke hygiëne. De app Hygiëne in Beeld is gemaakt voor Windows 8 en moet hygiëne audits sneller en veiliger maken.
Amphia registreert hygiëne met app

De app is sinds februari in gebruik bij het Amphia. Het ziekenhuis verwacht meer apps te ontwikkelen voor diverse toepassingen. Door koppeling aan de database en aan SharePoint is hergebruik van de ingevoerde data mogelijk. De grafische schil in SharePoint zorgt ervoor dat de resultaten in grafiekvorm worden getoond, waarbij de gebruiker zelf kan aanklikken welke dwarsdoorsnede hij of zij wil zien.

Risico’s in kaart

De app helpt om het risico op infecties tegen te gaan door alle afdelingen regelmatig te onderwerpen aan audits. Hiervoor gebruikten deskundigen Infectiepreventie tot voor kort papieren checklists, waarna ze de resultaten handmatig verwerkten in rapporten. De app is dus een digitale versie van de papieren checklist, met als extra handigheid dat de registratie visueel wordt ondersteund zodat de deskundigen Infectiepreventie geen fouten kunnen maken bij de invoer. Zodra de audit is afgerond, verschijnt er volautomatisch een rapportage, die de deskundige Infectiepreventie meteen met het afdelingshoofd kan bespreken. Hierdoor wordt een veel directere terugkoppeling mogelijk.

Tijdbesparing

De deskundigen Infectiepreventie besparen per audit gemiddeld anderhalf uur. Daardoor kunnen zij veel meer audits doen dan voorheen. Bovendien kunnen zij de resultaten direct terugkoppelen aan de leidinggevende van de afdeling die ze controleren, waardoor de impact groter is. Het Amphia Ziekenhuis ziet brede toepassingsmogelijkheden voor apps die registratie en rapportage vergemakkelijken. Richard Kamman, hoofd Informatie en Medische Technologie: ‘We zijn begonnen met de afdeling Infectiepreventie omdat dit een afgebakende gebruikersgroep betreft die toch ziekenhuisbreed werkt. Het is de bedoeling dat we voor meer doelgroepen apps gaan ontwikkelen.’

 

 

1 REACTIE

  1. In de Isala gebruiken we de module iCheck uit de iProva Suite van Infoland. Een bijzonder handige module in gebruik en beheer. Wij checken binnen het ziekenhuis op alle afdelingen de 10 veiligheidsthema’s die los of tezamen een duidelijke rapportage opleveren. iCheck is als losse module te gebruiken maar werkt ook nou samen met de andere modules zoals iAudit, iCompliance, iPortal. De vragenlijsten zijn op een eenvoudige wijze te genereren en kunnen op de juiste gewenste datum aan de juiste auditor of leidinggevende gestuurd worden met een deadline. Met deze module kunnen ook tevredenheid onderzoeken of allerlei andere vragenlijsten gegenereerd worden. Wij zijn erg tevreden met deze en de andere modules van de iProva Suite van Infoland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.