Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amphia sluit megacontract met Siemens

Mark van Dorresteijn
Het Amphia Ziekenhuis gaat de komende vijftien jaar samenwerken met Siemens.
Kees Smaling (Siemens) en rechts Ernst Hoette (Amphia) ondertekenen overeenkomst
Kees Smaling (Siemens) en rechts Ernst Hoette (Amphia) ondertekenen overeenkomst - Foto: Kees Bennema

Binnen het partnerschap installeert en vervangt  Siemens Healthcare alle beeldvormende medische apparatuur van Amphia. Een omvangrijke klus, stelt Siemens, aangezien het Amphia Ziekenhuis over een van de grootste radiologische afdelingen van Nederland beschikt. Per jaar worden hier ongeveer 285.000 verrichtingen uitgevoerd. Siemens zorgt bovendien voor het onderhoud, software-upgrades en continue training en certificering van de medewerkers en medisch specialisten. Amphia en Siemens Healthcare werken samen aan een verbetering van en kosteneffectievere medische zorg. Zo wordt gekeken naar mogelijkheden om nieuwe technologieën in te brengen in het nog te realiseren nieuwbouw ziekenhuis op de locatie Molengracht in Breda.

Hybride hartcatheterisatiekamer

Siemens levert binnen het contract onder andere een hoogwaardige hybride hartcatheterisatiekamer waar minimaal invasieve hartklepvervanging onder beeldgeleiding plaatsvindt. Amphia behandelt per jaar ruim 80 patiënten aan hartklepvervanging. In de toekomst zal dit verder toenemen. Met deze nieuwe techniek kan bovendien ook een meer kwetsbare groep behandeld worden. Siemens zal ook samen met het hartcentrum van Amphia verder onderzoek doen naar de toepassing van slimme innovaties in de beeldvormende diagnostiek.

Samenwerking

‘Wij zijn blij met deze langdurige samenwerking’, aldus Ernst Hoette, bestuurslid van het Amphia Ziekenhuis. ‘Innovaties in de zorg kun je alleen doen met behulp van sterke partners die deze innovaties helpen implementeren en operationeel houden.’ Kees Smaling, directeur Healthcare bij Siemens Nederland voegt daaraan toe:  ‘Slimme oplossingen zijn alleen slim als je dokters en ingenieurs nauw laat samenwerken. Dan weet je pas zeker dat je bruikbare oplossingen ontwikkelt die meerwaarde opleveren in diagnostiek en therapie.’

Innovatie

Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. Hoe verschillende zorginstellingen of ondernemers hun weg vinden, leest u in het dossier innovatie.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.