Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amphia verbiedt foto’s in het ziekenhuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Op de poliklinieken en in de wachtruimten mogen geen foto's meer worden gemaakt. Het fotoverbod gold al voor de gipskamer en de spoedeisende hulp.
Amphia verbiedt foto’s in het ziekenhuis
Foto: Stockxchng

Het Amphia Ziekenhuis met locaties in Breda, Oosterhout en Etten-Leur breidt het foto- en filmverbod per direct uit naar wachtruimten en de 178 poliklinieken.

Verbodsbordjes

Het ziekenhuis wil op ‘ludieke wijze’ een appèl doen op bezoekers en medewerkers. In het ziekenhuis staan verbodsbordjes met de tekst: ‘Wij doen een ‘appèl’ op uw verantwoordelijkheid’. Respecteer de privacy van patiënten, bezoekers en zorgprofessionals en maak geen foto’s of filmpjes zonder toestemming.’  Naast de bordjes staan manden met appels.

Amphia Ziekenhuis

Bestuursvoorzitter Olof Suttorp: ‘We zien steeds vaker gebeuren dat er foto’s en filmpjes worden gemaakt en op internet gepost maar lang niet iedereen stelt dat op prijs. We doen een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van mensen om de privacy van anderen te respecteren. Een selfie maken is bespreekbaar maar zorg dat er niemand anders dan jijzelf op staat. Het heet niet voor niets een selfie’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.