Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Amstelring installeert tijdmachine

Amsterdamse wethouder Eric van der Burg installeerde zaterdag een tijdmachine in locatie De Venser van Amstelring. Voor directeur Eric Hisgen van Amstelring gaat De Tijdmachine duidelijk verder dan een leuke activiteit.
Amstelring installeert tijdmachine

Stichting De Tijdmachine is een jonge stichting met een ambitie: Het mogelijk maken dat alle ouderen in Nederland via in De Tijdmachine terug kunnen gaan in de tijd om zo te ontdekken wat ze nu nog steeds willen en kunnen doen.’ Het project wordt inhoudelijk gesteund door zorginstelling Amstelring en Woonz.nl, de grootste landelijke selectiesite voor seniorenwonen, service en zorg. Financiële bijdragen krijgt De Tijdmachine van VSBfonds, Skanfonds, Fonds Sluyterman van Loo en RCOAK.

Filmpje

Voor directeur Eric Hisgen van Amstelring gaat De Tijdmachine duidelijk verder dan een leuke activiteit. ‘Op YouTube staat een filmpje van een dementerende oude man die een koptelefoon op krijgt en dan plots ‘zijn’ muziek hoort. Je ziet ‘m als het ware wakker worden. Hij is naderhand zelfs kort in staat vragen te beantwoorden. Hoe waardevol is het wel niet wanneer je als verzorgende van zo’n man echt antwoord krijgt op de vraag: hoe gaat het met u. Toen Tim langs kwam met zijn plan hoefde ik niet lang na te denken. Meteen doen.’

1 REACTIE

  1. Is dit niet gewoon ‘belevingsgerichte zorg’ in een modern, commercieel jasje? Worden oude zorg-en verpleegtechnieken, organisatiemodellen niet gewoon telkens opnieuw herondekt door een nieuwe, jongere generatie?
    Recent is de ‘wijkverpleegkundige’ ook al herondekt….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.