Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam past thuiszorgbeleid aan na protest

De Amsterdamse gemeenteraad heeft besloten om het beleid voor de thuiszorg voor 2016 aan te passen. Amsterdam was van plan iedere cliënt een standaard aantal uren huishoudelijke zorg te indiceren. Na acties van het ‘Red de Zorg comité Amsterdam’ van vakbond FNV heeft de gemeenteraad dit beleid vorige week gewijzigd.
Amsterdam past thuiszorgbeleid aan na protest
Foto: fnv

De actievoerende thuiszorgmedewerkers eisten dat de persoonlijke situatie van de cliënt leidend is voor het aantal uren zorg dat iemand ontvangt in plaats van een standaard aantal uren. De gemeente gaat dit nu alsnog doen. Jurist Kevin Wevers tikte namens het actiecomité vorige week in een open brief in de krant de gemeente Amsterdam op de vingers vanwege het voorgenomen beleid om per 2016 niet langer maatwerk te gaan leveren. Wevers: ‘Het is heel goed dat de gemeente Amsterdam nu alsnog maatwerk gaat leveren en elke situatie van de cliënt goed gaat beoordelen. Zo staat het ook in de Wmo. Door deze bijstelling bespaart Amsterdam nu in ieder geval een hele hoop gemeenschapsgeld omdat wij de rechten van de cliënten en medewerkers nu niet meer via de rechter hoeven uit te vechten als dit beleid nu netjes uitgevoerd gaat worden.’

Transitie langdurige zorg

De AWBZ gaat in delen over naar de Wmo en de Zorgverzekeringswet. Ook de Participatiewet en de Wet jeugdzorg worden gedecentraliseerd. Hoe verloopt deze enorme stelselwijziging?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.