Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Amsterdam UMC wil met miljoeneninvestering zorgopleidingen ingrijpend moderniseren

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Inzet van moderne technologie in medische opleidingen kan het personeelstekort in de zorg voor een groot deel oplossen. Dat is de overtuiging van Jaap Bonjer, afdelingshoofd heelkunde van het Amsterdam UMC. Hij is de stuwende kracht achter een consortium dat zo’n 300 miljoen wil loskrijgen voor een zorgbrede ‘paradigmashift in de opleidingen’.
Ontwerp Zonder Titel (9)
Foto: Fred van Diem
Premium

‘In de zorg leiden we

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Belangrijk om technologie in te zetten om de opleidingen te verbeteren Jaap. Ik zou het accent echter niet zozeer bij de medisch specialistische opleidingen leggen (er is in vele vakgebieden eerder een overschot dan een tekort aan specialisten) als wel bij de verpleegkundige opleidingen: dáár zijn reeds en ontstaan straks dramatische tekorten. Goed om dit aspect in de financieringsaanvragen mee te nemen.

   André Postema, Martini Ziekenhuis

  2. Lees alle reacties
  3. Super goed idee, Jaap, om technologie in te zetten om de opleiding tot specialist te verkorten en mogelijk ook te verbeteren. En prachtig om gebruik te maken van technologie die van buiten de medisch wereld komt. Ik ga dit met veel belangstelling volgen. Succes!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.