Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse ziekenhuizen verminderen milieubelasting

Zeven Amsterdamse ziekenhuizen gaan milieubelasting reduceren en milieuprestaties verder verbeteren. Hierover hebben het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Lucas Andreas ziekenhuis, BovenIJ ziekenhuis, Slotervaart ziekenhuis, Antonie van Leeuwenhoek, VU Medisch Centrum en het Academisch Medisch Centrum gisteren een overeenkomst getekend.
Amsterdamse ziekenhuizen verminderen milieubelasting
Foto: ANP Photo

De ziekenhuizen stellen zich ten doel op 1 juli 2015 het certificaat van de ‘Milieuthermometer Zorg’ te behalen. Dat doen zij op initiatief van de gemeente Amsterdam en in samenwerking met acht partners, waaronder Philips, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Waternet, Stichting Milieukeur, Westpoort Warmte en Agentschapnl.nl.

Co2 uitstoot

Wethouder Maarten van Poelgeest: ‘De samenwerking van publieke en private partijen in de zorgketen biedt een grote meerwaarde om snel concrete stappen te zetten naar een structureel duurzame bedrijfsvoering. Met dit initiatief wordt bovendien invulling gegeven aan onze ambitie om de CO2 uitstoot in de stad verder te verlagen en verspilling van grondstoffen en materialen tegen te gaan.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.