Amsterdamse ziekenhuizen weigeren ORT te betalen

Ziekenhuizen in Amsterdam zijn niet van plan om vorderingen voor achterstallige onregelmatigheidstoeslag (ORT) te honoreren. Bij ziekenhuizen komen tientallen aanvragen voor de uitkering van ORT binnen, maar de instellingen laten desgevraagd weten de lijn van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) te volgen en aanvragers te verwijzen naar de rechter in plaats van uit te betalen.
Amsterdamse ziekenhuizen weigeren ORT te betalen

De rechtbank van Den Haag heeft begin juni de uitspraak gedaan dat het HagaZiekenhuis in Den Haag een verpleegkundige ORT tijdens verlof moet uitbetalen en wel met terugwerkende kracht voor een periode van vijf jaar. Naar aanleiding van deze uitspraak roept vakbond NU’91 zorgmedewerkers massaal op om achterstallige ORT op te vragen. De vakbond heeft hiertoe een vorderingsbrief en andere tools online gezet om medewerkers te helpen om hun achterstallige ORT te vorderen.

Honderden aanvragen

Een rondvraag bij Amsterdamse ziekenhuizen leert dat er momenteel veel aanvragen binnenkomen. De instellingen zijn echter niet van plan om over de brug te komen

1
47

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.