Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse zorgcentra vieren Grey Pride

Mark van Dorresteijn
In de eerste week van augustus, voorafgaand aan de Gay Pride botenparade organiseert Mokum Roze samen met het Consortium Roze 50+ Nederland de Grey Pride.
Amsterdamse zorgcentra vieren Grey Pride

De Grey Pride begint zaterdag 31 juli en duurt ruim een week. Elke dag is er in een ander zorgcentrum wat te doen. Zo zijn er etentjes, spelletjes, muziekoptredens en lezingen. Verder is er een verkiezing van de mister en miss grey. Ook vaart er een boot mee met de Canal Parade, de bekende botenparade door de Amsterdamse grachten.

Vergeten groep

De betrokken organisaties willen met de Grey Pride pleiten voor homovriendelijk beleid in de ouderenzorg en de acceptatie van oudere homo’s door leeftijdsgenoten vergroten. Margo Niestadt, projectleider binnen het Consortium Roze 50+: “Homoseksuele en lesbische ouderen zijn een vergeten groep. Voor roze ouderen betekent dit vaak dat ze na een open leven weer in de kast moeten.”

Goed initiatief

Het is voor het eerst dat zeven Amsterdamse zorginstellingen gezamenlijk iets ondernemen om het bestaan van homoseksuele ouderen in hun zorgcentrum te erkennen. Voorzitter Dennis Boutkan van COC Amsterdam vindt het een goed initiatief: “Amsterdamse instellingen laten zien dat ze serieus zaak maken van homovriendelijke zorg.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Tolerantiescan voor roze ouderenzorg van start

Weinig aandacht voor ‘roze’ ouderen in zorginstellingen

Dagbesteding brengt ‘roze’ ouderen tot elkaar

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.