Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse zorginstellingen gaan over op POINT

Annelies Vermeulen
Zorginstellingen in de regio Amsterdam hebben gezamenlijk besloten het proces van patiëntoverdracht te optimaliseren. Per 1 april zijn VU Medisch Centrum, AMC, Bovenij Ziekenhuis, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en zeven care-organisaties gestart met digitale patiëntenoverdracht via het Elektronisch Overdrachtsdossier POINT.
Amsterdamse zorginstellingen gaan over op POINT

Voor de implementatie is in maart het contract getekend tussen Techxx en Stichting Elektronisch Zorg Dossier Amsterdam (EZDA).

Patiëntoverdracht

In de regio Amsterdam worden per jaar 14.000 patiënten vanuit het ziekenhuis overgedragen naar een zorginstelling. Om het proces van organisatie van de transfer en overdracht van informatie transparant, snel en op een patiëntvriendelijke wijze digitaal te ondersteunen is gekozen voor het E-Overdrachtsdossier POINT (Punt voor Overdracht, Informatie, Naslag en Transfers). Nadat het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in mei 2010 is gestart met POINT, heeft EZDA in opdracht van de Amsterdamse cure- en care-instellingen het project uitgevoerd om POINT in de gehele regio te implementeren.

Ziekenhuizen

Het VU Medisch Centrum, AMC en het BovenIJ Ziekenhuis starten als eerste ziekenhuizen met de implementatie. Deze ziekenhuizen dragen 8.000 patiënten op jaarbasis over. Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Slotervaartziekenhuis, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en Ziekenhuis Amstelland staan op de nominatie om te volgen. Van de care-instellingen in Amsterdam doen mee: Evean, Amsta, ZGAO, Osira Amstelring, Cordaan, Leven en Zorg en Buurtzorg Amsterdam. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Onze lieve Vrouwe Gasthuis tekent voor POINT

Regio Rijnmond start pilot elektronisch transferdossier POINT

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.