Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anemone Bögels voorzitter raad van toezicht Warande

Redacteur Zorgvisie
Anemone Bögels is aangesteld als voorzitter van de raad van toezicht bij Warande. Ze volgt Maja Sanders op, die haar functie bij de ouderenzorgorganisatie in Zeist om persoonlijke redenen per direct neerlegt.
toezicht
Foto: Fotolia

Dat heeft Warande bekendgemaakt. Bögels was al langer lid van de raad van toezicht, maar neemt nu de voorzittersrol op zich zodat de continuïteit van het toezicht bij de organisatie niet in het geding komt. Daarbij moet er onder meer worden gezocht naar twee nieuwe leden van de raad van toezicht.

Warande meldt dat Bögels zich met de leden van de raad van toezicht de komende maanden daarnaast gaat richten op het werven van een nieuwe bestuurder. Voormalig bestuurder Monique van Jaarsveld werd in april 2017 ontslagen nadat de IGJ Warande een last onder dwangsom oplegde. Eerder kreeg de ouderenzorgorganisatie al een aanwijzing van de inspectie, omdat de veiligheid binnen Warande onvoldoende werd gecontroleerd en patiëntendossiers niet op orde waren, staat in het inspectierapport.
Inmiddels voldoet de organisatie weer aan de eisen van de inspectie, maar in een rechtszaak werd bepaald dat de raad van toezicht van Warande ernstig verwijtbaar handelde bij het ontslag van Van Jaarsveld. Zij moet daarom nog tot mei 2018 salaris ontvangen en krijgt een ontslag- en schadevergoeding. Nu duidelijk is wanneer ze haar functie helemaal neerlegt, gaat Warande op zoek naar een nieuwe bestuurder. Peter Weda blijft tot die tijd aan als interim-bestuurder.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.