Angst blokkeert transparantie over zorg

Angst voor het oordeel van de buitenwereld is het belangrijkste obstakel voor meer openheid over zorg. Dat was de belangrijkste conclusie van een discussie over transparantie over uitkomsten van zorg op het DICA-congres op 8 juni.
chirurg-AdobeStock_450.jpg
Foto: Adobe Stock

Meer transparantie over de uitkomsten van zorg is onvermijdelijk. Die opvatting geniet brede instemming in de zorg. ‘De buitenwereld vertrouwt ons niet meer automatisch dat de zorg van goede kwaliteit is’, zegt Rob Tollenaar, voorzitter van Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA) op het congres op 8 juni. Maar minder overeenstemming is er over wat zorgaanbieders moeten meten, hoe ze moeten meten en hoe ze kwaliteitsinformatie openbaar moeten maken.

Registratielast DICA

De zware registratielast van de 21 kwaliteitsregistraties van DICA blijft een bron van ergernis voor menig specialist. Het is daarom aardig te bedenken dat specialisten daar zelf verantwoordelijk voor

0
99

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.