Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video’s helpen bij patiëntenvoorlichting Antonius

Patiënten die met longklachten naar het Antonius Ziekenhuis in Sneek of Emmeloord gaan, worden sinds kort vooraf geïnformeerd met behulp van animatievideo’s. In de video’s worden aankomende onderzoeken en behandelingen uitgelegd in animaties met gesproken voice-overs, pictogrammen en met korte teksten.
videooooo400.jpg

Patiënten krijgen vooraf per mail een bevestiging van hun afspraak, met daarin een persoonlijke link naar de video’s. Hierin vindt men specifiek voor zijn of haar onderzoek of behandeling de informatie over de voorbereiding, de risico’s en de nazorg. Allemaal in korte teksten en met duidelijke beelden ondersteund.

Voorlichting
Steeds vaker wordt bij patiëntenvoorlichting gebruik gemaakt van videomateriaal. Het is lastig om te onthouden wat de arts precies vertelt. Ook zijn er veel mensen die moeite hebben met geschreven informatie. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 6 mensen moeite met lezen en schrijven. Video’s kunnen daarom een waardevolle aanvulling zijn op de voorlichting aan patiënten.

Geïnformeerd
De video’s helpen patiënten, en bijvoorbeeld hun mantelzorger, om zich goed voor te bereiden op het onderzoek of het gesprek met de arts. De patiënt is hierdoor beter geïnformeerd en ook beter in staat om samen met de arts keuzes te maken in het behandeltraject. Bij die gezamenlijke besluitvorming, (shared decision making) komen arts en patiënt gezamenlijk tot een behandeling die het best bij die patiënt past.

Innovatiefonds
De video’s zijn gemaakt door Indiveo, in het kader van een pilot die sinds december 2016 loopt. De pilot is mede mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds van De Friesland Zorgverzekeraar. In 2017 zijn alle Friese ziekenhuizen aangehaakt bij deze pilot en op  21 september aanstaande worden de resultaten van de pilot gepresenteerd aan De Friesland Zorgverzekeraar.

Dossier Patiëntveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.